Ingrediente
Pentru marinată:
- jumatate de cana de suc de la 2 clementine;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 1 cățel de usturoi, pisat;
- 1 praf de piper măcinat;
- Ulei vegetal pentru gătit;
- 500 g de piept de pui dezosat Galinto.
Pentru dovlecei:
- 2 dovlecei medii, tăiați în felii de jumătate de cm grosime;
- 2 linguri de ulei de măsline.
Preparare
Într-un bol adânc, amestecați împreună toate ingredientele pentru marinată. Puneți carnea de pui într-o pungă de depozitare mare, de plastic. Turnați marinata peste carne și etanșați punga. Agitați punga pentru a se acoperi carnea în totalitate cu marinata. Refrigerați-o timp de o oră, minimum. Pulverizați grătarul cu ulei și preîncălziți-l la foc mediu-mare. Puneți carnea pe grătar și apoi ungeți-o cu marinata rămasă din pungă. Carnea va rămane pe grătar aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Pe grătarul incins, puneți dovleceii și lăsați-i timp de 3-5 minute, întorcându-i pe fiecare parte.
Aranjați carnea de pui împreună cu dovleceii, pe o farfurie și savurați imediat.